Sundsvallshelg

111399-44

Kusin vitamin med guddottern Vilda


Så var jag här igen! I Sundsvall. En hel helg har hunnit gå av stapeln.

I torsdags kom jag hit med tåget som var en timme försenat, exakt på minuten. Vid en timme går gränsen för att få en ny tågbiljett som ersättning. Det var det värt för. Väl hemma väntade Anders, mamma och pappa och ännu en SEMLA. Lite senare dök Hanna och Anton också upp, som en överaskning. Vi hann inte med så mycket mer än att se på "situation Magnusson" tillsammans pg.a telefonpratande.

På fredag var jag och kusin på stan. Vi satte oss på charm, Veronica med en pastasallad och jag med en..... ja just det, en SEMLA! Vi satt och pratade länge om det man gör mest nu för tiden, om alla som får barn och skaffar hus och om framtiden. Passande nog så hälsade vi sedan på hos Maria Dahlberg som nyss fått barn och var mitt i flyttningsruset från sin lägenhet till ett hus i Matfors. Vilda sov hela tiden men underhöll oss med sina farsinerande ansiktsuttryck. Hon kommer att bli en hejjare på att pussas den tjejen!

Fredagskvällen tillbringade jag med arbetsmyrorna Eva och Maria. Mamma och pappa hade blivit bjudna på hotell och casinokväll så jag trängde mig in hos dom medan jag väntade på damerna. Vi hade beställt bord på Saffran där vi avnjöt en drink, tapas, kycklingrätt med vin och en avslutande drickning i form av ytterligare en drink för mig och kaffe för Eva och Maria. Välbehövlig kväll med massor av skratt och prat bl.a om ämnet ovan. Vi bestämde oss för att fortsätta hemma hos Maria. På vägen dit lyckades jag göra en regäl vurpa som måste sett mycket lustig ut och som måste tett sig ännu mera komisk efter alla svordommar och öppet visande ilska. Dagen efter hade jag ont lite här och där bl.a i magen efter allt skrattande som kom efter ilskan. Jag tror att det var frustrationen över Trondheims dåliga vägunderhåll som letade sig ut. Hemma hos Maria drack vi te och surrade vidare.

Lördag morgon vaknade jag hos Maria. Efter många om och men gick på Tinells för att ta en semla. Men vi fick ingen, det fanns inga. Istället fick vi Magdalena Forsberg och hennes sällskap framför oss i kön. Hon var mycket kortare än jag trodde. Det blev en låååång väntan på att sällskapet skulle bli klara och jag och Maria blev oroliga att det inte skulle finnas något kvar till oss när de var färdiga. Dom lyxade på regält.

På kvällen följde farmor med oss hem. Det blev middag, dajmtårta, prat och tv. Lite senare kom en magsjuk Hanna, Anders och hans kompis Dan. Jag gillade After darks bidrag i melodifestivalen, min humor, och så tycker jag att de bidrar till att göra ett sådant ämne mer naturligt och inte lika tabulagt som det är. Inte för killar i lika hög grad men i allra högsta grad för tjejer. Skolfröken i mig har talat!

Nu är det natten mot måndag och jag och Martin har kommit fram till att jag inte åker tillbaka förns på onsdag eftersom jag känner av magen. Bara jag inte blivit smittad! Dags för sängen!

Godnatt och kram



Kommentera här: