Ojojojojoj

Caroline, en barndomskompis, är med barn och ska få redan i juli!
Hon blev alltså först av oss lantjejer. Livet går verkligen framåt. För 10, 12 år sedan lekte och häckade jag, Eva, Anna och Carro i Kvarnviken för jämnan. Förmodligen hade vi redan tagit vårt första dopp redan nu i maj. Det gjorde vi i april om vädret varit någorlunda bra. Snart kommer Carros lilla krabat springa och leka där. Konstigt. Stort.

Igår var vi på Kjellqvists landställe. Det ligger vid Nordtälje. Det blev ett besök på Nordtäljes akutmottagning för mig och Martin. Har varit så himla dålig av förskyldning och allergi. När det sätter sig på andningen och inte bricanylen hjälper kan jag inte slappna av. Jag hade inga kortisontabletter som är det enda som brukar hjälpa. Även om jag inte använder dem, det ska man bara göra i värsta fall, så känns det tryggt att veta att jag har dem. Jag fick rekomendationer om ökade doser av mina förebyggande sprejer och ett epostrecept på allergitabletter som man inte blir lika trötta av som de som jag har. Jag fick också mina kortisontabletter efter lite tjat!

Idag har vi, jag och Marre, varit på outlet i Barkaby igen. Martin shoppade loss. Två par byxor, en väska, en skjorta och en kostym blev det. Han hittade en kostym på Filippa K som var nästan lika dan som den han köpte i stan. Kanske var det fjolårets. Lika fin var han i den! Så nu tänkte vi lämna tillbaka den andra. Sa visst inte att den var 1300 kr billigare! Jag hittade inget, får gå lie på stan själv när Martin har åkt. Sugen! Jag var också sugen på o köpa den svarta klänningen som var likadan som den röda som jag shoppade för dyra slantar i stan. Men den kostar änå en del.

Jag pratade nyss med Catherine på msn. De hade tänkt på o eventuellt fira midsommar i Sundsvall. Nu lutar det åt att vi ska ordna något hemma hos oss ute i skogen! KUUUUUL! Bra va mamma, då slipper du ordna något hemma. Då kan ni bli bortbjudna till några ur bastugänget =)

Imorn fyller Filippa år. 1:a maj. En picknick med knytkalas är inplanerad. Låter kul men kallt. Burr. Får ta på mig mycket kläder. Jag vill ha värme.

Innan jag socialiserar mig vill jag bara säga att jag ser fram emot klassfesten. 10 år sen vi gick ut nian!

Ta det lugnt ikväll nu alla ungdommar.

Kram på er alla

Lördag i Stockholm

Va är ni i Sverige igen ,och skriv mer på bloggen så att jag vet vad ni gör, skriver mamma.
Jag som tycker att jag är så flitig.

Anledningen till att vi är här i Sverige igen är att vi inte får tillgång till hotellägenheten förns nästa vecka. Det är ju Martins jobb som betalar de hotell som Martin och jag bott på. Jag tror inte att Reinertsen, Martins jobb, betalar kostnaden för ett vanligt hotell under helgerna. Däremot får ju Martin sina resor hem betalda. Det är heller inte så praktiskt att bo på ett vanligt hotell och inte kunna laga mat exempelvis. Förstår du nu lilla mamsen?

Annars så slemmar jag på som vanligt med min förskyldning.
Är livrädd för att be sådär hes att jag inte kan få fram ett ljud. Jobbigt att vara tyst! Idag har vi varit inne i stan med Christer och Annica. Vi började med en butik där Annica shoppade, sen åt vi god lunch, därefter var det Martin som shoppade, sedan fikade vi och tillsist shoppade jag. Christer fick inget. Vi besökte tre Filippa K butiker. På den tredje fanns rätt typ och stolekar på den kostym som Martin sett ut. FIN! När vi skulle lämna rikemanskvarteren och åka hem slank vi in på en Whyerdbutik. Där hittade jag en klänning som jag provat i svart på Outlet i Barkaby. När jag provade den där sa jag att det var synd att den inte fanns i nån annan färg, med tanke på bröllopet vi ska på. Dessutom tyckte Martin att den var lite stor i ryggen. Här fanns den i fler färger! Jag provade en röd och Martin tyckte att den inte alls var lika stor i ryggen som den svarta! Det skillde sig dock 600 kr i priset. Men vad gör man. Just det! Nu är den min.

Det är Kim och Johanna som ska gifta sig. Den 14 juli i Älvdalen.
Martin funderar på att ta semester från och med den helgen. Så kan vi semestra vidare sen om vi vill. Gäller att vi får tag i en bil bara. Hrkl, en vink till er mamma och pappa.

Nu är kockarna Martin och Annica igång. Det blir taccopaj.
Blev som sagt lunch på stan istället för middag. Det har inte varit så varmt som jag trodde det skulle bli idag. Vi verkar dra med oss kylan.

Nu ska jag snyta mig och visa ett falskt intresse för köket =)

Kramelikram

Hemma i Sverige

Nu är vi hemma på svensk mark. Det känns rätt skönt faktiskt.
Borta bra men hemma ÄR ändå bäst som det känns nu. Även om det låter och är ett enormt lyxproblem så tär det på en att bo på hotell. Herregud man ska vara glad att man har någonstans att bo! Fy Lina!
Nu är vi i alla fall tillbaka till Kjellqvists och katterna. Är lite orolig över hur det ska gå nu när jag är förskyld. Brukar kunna bli värre. Men det har varit varmt och soligt idag och ska fortsätta vara det imorn. Det gör att man kan ha öppet och vädra. Martin har varit snäll och städat vårat rum också.

Imorn ska vi åka in till stan och handla den där kostymen som vi hittade åt Martin på Filippa K. Billigare i Sverige! Framåt kvällen funderar vi på o gå ut och äta med Christer och Annica.

Nu ska jag krypa ner under täcket.

Godnatt Sverige och Norge