Kjeckar hos Kjellqvists

Alloa!
Las christmas, las christmas!

Julen har varit här ännu en gång.
Som vanligt var jag, Eva och lillasyster hos Malmbergs på förmiddan och firade Anna! 25 år blev hon så nu är vi alla jämngamla igen. Mouserande vin bjuds det numera på när vi kommer. Men det är nog det enda som har ändrats sedan vi var små. Paketöppning och massor av fika kvarstår. I år var Jenny, en kompis till Anna, och hennes dotter där. Thåströms förredetta fru och hans barn! Jag är ju kändisgalen så jag måste få skriva det. Jag vet i o för sig inte ens hur den där Thåström ser ut men känd ska han ju vara.

Efter Malmbergs väntar släkten i sofforna i vardagsrummet. 21 pers var vi i år. En massa galningar hela högen! Kalle, julmat, Tomte (Veronica i år, tack och lov inte Bettan), dans kring sofforna, julfika, vissa far hem, alkoholtestning (nytt för iår, julklapp), spel, alkoholtestning igen, diskussion och ytterligare lite mat, altt i vanlig ordning. Vi kom på vissa saker som vi alltid brukar göra men som vi inte tänkt på tidigare i år. När Kalle börjat och några av dom vuxna håller på och förbereder maten så sticker alltid någon av dom in huvet och säger "vi drar igen här vi". Detta sker alltid i början av Kalle ungefär när kalle och den där jobbiga hackspetten håller på och jiddrar. Jaa, svarar alltid vi andra också, som att vi skulle bry oss. Ha ha, det händer verkligen varenda år. Undrar om det har nått med den där fågelns ljud och göra. Ett mysterium, och ett mycket viktigt sådant,  är det iallafall =)

Juldan är lika med utgång för mig och kusin Veronica. I år var nästan alla som vi känner putsveck försvunna eller sjuka så vi satt först helt ensamma i Hannas lägenhet och förfestade. "Men det är bra för då kan vi ju prata", sa Veronica. Det gjorde vi också, träffas så sällan. Behövs, behövs. Det kan va riktigt kul och festa till på två. Lite senare dök Sabina också upp. Vi var nere vid Oscar halv nio och kön var lång redan då, precis som det, tyvärr, ska va. Men brukar det verkligen va sån kö redan då! Aveny som jag var lite sugen att gå på var det inte ens nån idé att försöka på. Då skulle vi komma in lagom till när det var dags att gå hem igen. Rätt kul väl inne på Oscar, träffade en del bekantingar.

Dagen efter var jag och kusse på stan. Jag köpte inte en endaste liten grej och på kvällen var jag här där jag är nu. Nämligen hos Danne, äldste bror Kjellqvist. Min Kjellqvistare ligger och vilar sig. Vi var och fikade med Dan idag och klockan sju ska vi åka och kolla på Timrå. Ska försöka bli lite mer positiv till det än vad jag är just nu. Imorn ska jag jobba. Ska försöka bli lite mer positiv till det än vad jag är just nu =)
Men nu väntar snart färdiglagad middag! Mums! Mums!

Tjingeling

Home sweet home

                                      Home sweet home

Nu är jag hemma! Just nu ute i skogen framför datorn med Martin som slår in en gigantisk julklapp i bakom mig. Jul, jul, jul infinner sig trotts bristen på snö. Nästan alla klappar är köpta men som vanligt är det några kvar och stressen börjar bli allt mer påtaglig, VAD ska jag köpa!  Precis som det ska va!

Sen sist har jag och Martin lyxat till det och bott på Knaust, i vår egen stad. Vilken superlyx. Mouserande vin och choklad i badet, och jag som egentligen inte är nån romantiker. Men här släppte jag till. Hur du tolkar det säger mer om dig än mig!

Annars har det mest varit städning hela dagarna. Här hemma och hos Danne, Martins ena brorsa. Dom ska fira jul där och karln håller på och renoverar och har sig. Jag och Martin fick oss en regäl överraskning när vi kom dit. Mer säger jag inte eftersom jag inte vet om jag får det.

Idag jobbade jag på gammel-jobbet, Thulegården i  Matfors. ÅÅÅÅHH, så kul och komma dit. Fick jobba med Catrin också. Det gick som det brukar =) Kul hade vi. Dom har byggt ut hela boendet så det är två avdelningar numera så det var nya pensionärer och viss ny personal. Men har man jobbat inom vården så har man träffat de flesta som jobbar där. På kvällen var jag och Marre Karre och hälsade på Thomas, bror nummer två. Lite julklappsschopping uträttades och mycket paketpapper och snören togs från Clas Olssons av mig medan Thomas och Martin stog och frös utanför.

Jag blir så glad när jag får inlägg från andra! Visste inte att du läste den Eva! Och jag blir så glad och uppmuntrad av dina inlägg Ulli, skulle va roligt o träffa dig! Eva får jag träffa på julafton då vi i vanlig ordning åker och grattar Anna på dagen. Sedan väntar hela släkten i sofforna i vardagsrummet snuttandes på glögg och knaprandes på karrameller.

Nu är Martin klar med julklappsinslagningen och jag är klar med bloggskrivandet för den här gången!

Glad påsk, som Veronica skulle säga

Längtar

Tjing!!
Sitter här och jäspar framför datorn.
Ska bli riktigt skönt att krypa till kojs. Tänkte titta lite på telefoner på nätet först. Just nu lånar jag en mobil, dags att lömna igen den. Jag vill ha en med bra kamera eftersom jag tycker om och ta kort. Det är inte alltid man vill ta med sig digitalen. Men det kostar nog en hel del pengar så vi får väl se hur det går med den saken.

Snart bär det iväg till Sundsvall. Längtar! I hela tre veckor ska jag o Martin vara där. Vi har ordnat med en mysig julklapp till oss på söndag. Som vanligt kommer vi fira jul hela släkten hos oss. Martin sover nog över hos mig så vi får morgonen tillsammans. Hoppas att det kommer lite snö snart bara.

I lördags var jag med Kajsa och Fillippa och handlade julklappar på dan. Vi var bl.a. på Urban Outfits, en nyöppnad butik här i La stora stada, en massa roliga och snygga prylar, smycken och kläder hade dom. Kollade i o för sig inte jätte mycket på kläder men där skulle jag helt klart kunna spendera en hel del pengar om jag fick. En julklapp och två presenter införskaffades dock.
    På kvällen var jag ute och härjade på stan med Ida. Det blev en händelserik kväll med lite sjuka saker som hände, sådär som det kan bli ibland. Bl.a stoppade vi ett bråk. Vi var påväg därifrån men så tänkte jag en gång till och gick fram till killarna och frågade vad dom höll på med. Stackars Ida hade inget val än att haka på mig. Men hon var rätt tuff hon också. Vi har pratat en del om civilkurage i skolan vilket gjorde att jag överhuvudtaget tänkte en gång till. Självklart hade alkoholen också sin inverkan. Hade jag inte druckit hade jag kanske nöjt mig med o skrika åt dom och ringt polisen. Men nu gick Lina rakt in i gänget och ställde sig framför den utsatta. Vi lyckades tack och lov.

Sov länge på söndag.

Martin gjorde succe med sitt tal på julfesten och då menar jag verkligen succe. Det var inte lovord han fick höra. Ett riktigt chefsämne var ett. För mig själv på retorikfronten har det också gått bra. Nu har jag bevisat att jag kan och behöver inte våndas för det på ett tag. Skönt och kul!! Man får va försiktig med orden så man inte verkar stöddig. Jantelagen regel nr ett. Men jag uppmanar er att ge mer beröm till er själva. Skryt på bara, det är bra för självkänslan och egentligen inget negativt. Tänk på hur mycket skit man kan tänka om sig själv ibland när något går dåligt. Om det var en kompis som kom och sa att han/hon gjort samma sak skulle du förmodligen uppmuntra istället för att kasta skit. Kompisar är det heller inga problem att ge beröm. Lika viktigt är det att ge det till sig själv när det går bra. Läs boken om självkänsla av hon den där vithåriga kvinnan om du känner dig träffad. Jag är rätt bra på att berömma mig själv ska jag erkänna. Jobbar på och släppa taget och gå vidare när jag känner att jag gjort något dumt. För det gör man ibland. Ta tillfället i akt att lära dig något men fastna inte och våndas för länge. Huuu läskigt o skriva men förhoppningsvis bra.

Nu ska här sovas
Imorn ska jag äta lunch med Jonna och Lina
På torsdag ska jag skjutsa till Arlanda och äta middag med Lina och Jonna


Sov nu såååå gott