Nyår 2014-2015

I helgen grillade vi och lekte i snön hos Dan, Maria, Signe och Elias. Agnes och Signe är inte direkt bästa vänner däremot kompar Alma och Signe bra ihop. Men denna gång slutade med att Agnes och Signe satt bredvid varandra och pratade framför Pippi och Signe gav Agnes kärlek genom några pussar. Denna gång tog inte Agnes det som ett tecken på strid utan verkade godta det hela. Hon är annars rätt lättretlig när det gäller Signe och givetvis triggas Signe av det.
 
Detta nyår firade vi också hos denna familj. Många barn, full fart, avbrutna samtal och en massa kärlek.
 
Jahapp... tänkte lägga upp bilder här men de var visst inte överförda så de får bli en annan dag.
 
Avslutar med dagens händelse som är tandlossning nummer två för Alma!! Som tur är kom tandfen på precis innan läggdags vad hon skulle göra. Så nu ligger där en guldtia i det lilla drakglaset bredvid sängen. Första tandlossningen var MYCKET stor för den mycket stora sexåringen. Den här också, fast något mindre. Nu får vi se hur de nya tänderna ska bära sig åt för att få plats i den lilla munnen, just nu växer det liksom diagonalt.
 
God natt!

En känslig sexåring med den finaste vännen

Så var det kalasdags igen.
Denna gång var det Bella som fyllde 5 år.
 
Alma tycker det är toppen med kalas, hon är social och trivs och med sina kompisar. Så länge mamma eller pappa är med..
Då är det bra att ha en fin vän att hålla i handen när mamma bestämt att en ska träna på att vara modig och vara utan den största tryggheten en liten stund. Leia fina lus bus!
 
Jag frågade Leia om hon kunde ta hand om Alma och sa åt Alma att ta Leias hand. Hon kunde ju också krama Leia om hon blev ledsen. Leia ställde upp med ett leende på läpparna, som den självklaraste saken i världen, och den lilla ångestladdade igeln byttes ut mot en lite tryggare. Även hon med ett leende på läpparna.
 
Mamman i fråga smidde medans järnet var varmt och drog en vända på stan. Sedan gick vi hem hand i hand och pratade om dinosaurier. Den lilla några centimeter längre av att ha vågat och klarat av en utmaning. Den större med ett varmt hjärta och två impulsköp rikare.
 
God natt!