TOMTEN KOM!

Det sista Alma sa innan hon tvärslocknade på julafton:
-Tomten kom!

Det första Alma sa när hon vaknade på juldagen:
-Vilken tur Tomten kom! Därefter berättade hon att han kom in och hon hämtade paket från den skäggige mannen osv.

Att träffa Tomten innebar skräckblandad förtjusning för Alma. Att se honom komma gåendes utanför fönstret blir till och med jag lite nervös av.. Först tittade hon spänt men när han närmade sig höll hon för öronen, som hon gör då hon blir rädd nu mer, och började grina.

Tremänning Tyra var lite kaxigare och jag tror att det smittade av sig på Alma för när mister Red kom in gick det mycket bättre. Ingen kram fick han. Men hon hämtade paket med mig på tryggt avstånd och vinkade hejdå.

Även om Tomten förmodligen var det största så var det mycket annat som var stort för Alma denna dag. Att leka och busa med Tyra t.ex! De två tycker verkligen om varandra och har så roligt ihop. Förutom alla paket var också "dansen kring sofforna" en succsé! Hon gillar ju sång o dans ungen!!! När alla 19 släktingar nyss anlänt verkade hon först blyg men började snart sjunga för allihop =).

Resten uppdaterar jag i bilder så småning om!

Gott nytt år så länge!

Julen strålar och granen prålar

Det doftar gran ute i skogen... ganska logiskt iof.
Men med skogen menar jag i detta fall det gula huset, mitt forna hem som är i skogen.

Nå väl.. jag fortsätter. Det doftar gran här ute i skogen, Kickis lilla julbord har intagits och julklapparna har blivit klämda på! Precis som det alltid har varit dagen innan den stora dagen här hemma. Några moment har dock lagts till...

Vi har lekt Hunden och benet, jagat varandra och varit monster, spelat Stekta ägg, haft makaroner på Kickis lilla julbord MM! Orsaken till dessa förändringar ligger nu mellan mormor och moster Hanna tillsammans med Alfons, som låg i ett paket som fick tjuvöppnas, och läser bok. Inte bara Hanna även Anton är nu mäkta populär. Och imorgon kommer Tyra och lyckan är stor!

Bjuder på en liten glimt och önskar er en GOD JUL!

Årets gran

...hittade vi runt knuten hos mor o far!!!
Kära moster Hanna var också med och lyckan var gjord.

Årets första snögubbe (ALMAs första i livet, tror jag) rullades ihop. Alma var mycket bekymrad över att gubben i fråga hade morfars keps så den fick följa med in till sist!