svish..

..sa det och våren är här på riktigt!

Inget skoteråkande på sjön längre, nästan hela stenen vid stugan är framme och sandigt blöta galonisar är snarare regel än undantag på jobbet.

Jobbar på med stugan.
Isolering, plast och tejp pular vi med medan vi lyssnar på p3.


Alma blir mer och mer självständig (läs trotsig).
-NÄE SLUTA PAPPA
-SLUTA MAMMAA
-NÄE VILL INTE!!!! .... ... .. .

Detta kan kombineras med ett klösslag (om vi inte lyssnar) varpå hon gör en konstpaus och bara tittar som för att se hur vi reagerar.

Vi ignorerar, retas (svårt att låta bli), säger till snällt, säger till bestämt, och tappar tålamodet om vart annat.

Väldigt GO också!
Tycker om att Alma tycker om; att kramas, pussas och klappa oss på mornarna. Ligger gärna kind mot kind. I lördags morse satt hon o strök mig över håret medan hon såg på Pippi.

Ja! Hon fick se på Pippa då för att vi skulle kunna få blunda lite till.. Att kliva upp kvart i sex en lördagsmorgon är ingen hit..

SPRÅKET
Alma har ju alltid pratat mycket. Det fortsätter hon med.

-brunnen, en brunn, sa hon och riktigt smakade på de olika formena efter att vi varit ute och hon uppenbarligen sett en brunn.

den.. och en.. dyker upp här och var nu.

-ska vi läsa den mamma?

Femordsmeningar kommer också allt oftare:
-nu ska vi äta mat.

Associerar och drar paraleller
Ett exempel från idag var när hon tog på sig strumporna och sa något om Pettson och Findus. Hon och mamma hade tydligen läst en bok om dem där några grå sockor förekommit.

FANTASI
Igår när mamma och pappa var barnvakt hade tydligen Pippi suttit och ätit tillsammans med dem. Hemma hör man henne prata med förskolekompisar. Tidigare har hon ju också sett diverse bekanta i taket, bett dem komma ned och pratat med dem som små figurer i händerna....

-Ska vi vara oroliga!?

Tar efter
Samtidigt som hon revolterar mot mig och Martin tar hon efter.

I morse satt jag och åt fil och flingor samtidigt som jag läste tidningen.. Rätt som det var satt Alma mitt emot mig på en vanlig stol med tidningen framför sig ätandes flingor med sked.

Vi fortsätter att älska dig mer än allt vårt lite jobbiga, goa, duktiga, roliga, finaste gryn!
Sov sött gott folk