jaohapp

Solen är här igen o man vill vara utomhus! Skulle just skriva att vi beger oss ut så fort Alma vaknat och då vaknar hon självklart precis nu. Vi tar oss till Dan o Maria på fika.

Är visst en grinig tjej här i soffan nu. Mamma brukar hjälpa mot det mesta .... =)

Så det får bli allt för denna gång!

Pappas dag!

Grattis far min!!! 56 år idag.
Det har vi firat i skogen hos mamma o pappa. Anders o farmor var också med.

Förutom födelsedagsfirande med allt vad det innebär har Martin o pappa jobbat med stugan, på onsdag ska plintarna ned.. En promenad i regnet, lek på gården och rensning av alla våra saker som står över allt, har också hunnits med.Igår hälsade vi på familjen Sjölén som fått en liten Ebba, nr 4 i familjen.
Det firades med såpbubblor som Felix var en hejjare på, och fika så klart. Enda kortet jag tog.. Ebbas rygg, en stolt farmor och storebror samt Alma, fick jag iaf med.Du har ju hunnit bli 16 månader vår lilla pratkvarn. Dags för en uppdatering 23/5:
  • PRATA är roligt! Vi berättar vad saker heter och du härmar och gör om orden till dina egna. Du blir ofta nyfiken på vad alla dessa saker runt omkring dig heter och håller upp dem mot mamma o pappa för att få veta.
ORDLISTA

dödde   -kudde
do        -sko
blöbla   -blöja
dampa  -lampa
--pla     -strumpa
(otydlig början)

boo       -Bond
dun dun -gung gung
duna      -gunga
da         -tack
mu        -mun
nam nam..

na na    -knack knack
ti tu      -titt ut
mo mo -mormor
ba ba   -bada

  • Ibland testar du gränser genom att klös-slåss, sno mammas glasögon eller fjärkontrollen. Du kommer sedan på, eller kanske snarare reflekterar över att det är fel, genom att klappa fint (på dig själv) och göra ajaj-fingret efteråt.
  • Du föredrar att gå när du förflyttar dig! Övar på att resa dig upp utan stöd från oss eller möbler.
  • Böcker är jättespännande och bläddra är kul!
  • Du är orädd för de flesta vuxna och barn. Lite skeptisk mot farbror Danne som har busat med ajaj-fingret. Det sätter spår.. Nu har han börjat skjuta med handen istället och du tar givetvis tar efter. Kanske vi ska börja träffa farbror Daniel lite mer sällan.
  • Du ser och hör allt! Ett hästläte hörs från vagnen. -Jaha var har du sett den hästen nu då tänker mamma o pappa. Aha! Det står tydligen en häststaty på en gård som vi aldrig tidigare lagt märke till.  Vid ett annat tillfälle frågar Martin om vi ska svänga av vid Björn påväg till kusse och Tyra. Genast hörs ett björnljud från framsätet.
  • Hemma i karet håller du på att ta baddaren. Att koka kaffe kan numera strykas från listan. Lite krål har också övats.

SÅ mycket som händer nu.

Du trollbinder oss varje dag, fortfarande!

12345678

Jabbadabbadooooo vad roligt det är med Funk. Värsta kicken jag fick. Dans när det är som bäst, när man inte bara gör utan även njuter. Nu hoppas jag på att det blir Funk till hösten på Helex och att man fortfarande få gå gatis om man jobbar inom kommunen. En förutsättning är ju då förstås att jag fortfarande gör det.

Idag har vi även skakat rumpan på utedisco på Kulan (my job). Råkade styra upp en kommande avslutningsshow inför föräldrar...

Näe, lite plock först sedan drar jag till söders höjder för lite häng hos Bond, Danne o Maria. Martin o Alma är redan där och vänrar. Deras hus ligger för övrigt ute för försäljning nu. Klicka er till villa på Gränsgatan om ni är nyfikna.

Ha en bra en helg!