Julbildsbomb

Dopparedan!
Paketutforskning på juaftons morgon hemma i lägan.


Hos Danne (Almas farbror). Utsmyckning av ett stycke vass i brist på gran.


Jacka från faster Freddan, x-ylofon från farbröderna och bok från farföräldrarna.


Ute i skogen! Alma o Tyra i fokus!


Den ser smaskig ut den där nappen!


Mammorna såg o lärde av de små.


Ännu en ganska osnygg gubbe som vill hälsa!


Julklappshav.


Paket från mormor o morfar! Spännande!


Annandagen hos Malmbergs!
Eva, Axel, Filippa, Alma och Anna.


FASTRAR


MOSTER


Så där ja!

Idag har vi varit o badat med Tyra, kusse och Freddan.
Tyra inspirerade Alma till dyk som resulterade i några kallsupar. Alma inspirerade i sin tur Tyra till ryggsim vilket gav samma resultat.

Efter badet ÅT vi middag och efterrätt hemma hos oss. Vi konstaterade att för ganska precis ett år sedan var vi på Casinot och åt. Kusses mage syntes nästan inte och jag hade hunnit med en sväng på sjukhuset för smärtor i ryggen. Hoppades innerligt att jag skulle slippa ha ont under middagen minns jag.

Igår var vi hos Eva, Axel och Mattias med Maria och Andreas.
Vi ÅT också. Maria och Andreas har förlovat sig och vi väntar nu med spänning på att få höra om bröllopsplanerna. Denna kväll roade sig Alma med att försöka slita av söta Axel (som numera går!) pyjamasen. En sjätte tand upptäcktes också.

Planerna för imorgon är att ta oss ut till Skatan samt inhandla vin till min och Stockholm-Linas vin-o-surr-kväll på fredag. Vi har även hunnit med ett besök ute hos hennes pappa i Matfors. Jäklar va kallt det var ute. Vi skulle ju leka i snön men konstaterade att vi måste leta fram ooch köpa lite varmare kläder.

Tjingeling


Phjuuuu

En intensiv men bra jul har vi på vårt håll!
Första halvan av julafton spenderades hos oss och Danne med familjen Kjellqvist. Alma fick öppna paket och julmat åts. I paketen fanns kläder i massor, en mycket passande djurbok (Alma har redan fastnat för kycklingen), två barnskivor från forna dagar (KUL!), en xylofon i trä som vi övar på mm.

Nästa anhalt var stora släkten ute i skogen. De nyaste i Forssläktet fick, i vanlig ordning, STOR uppmärksamhet. Vi hann knappt komma innanför dörrarna förrens alla galna Forsare och "tillhörande" samlades i en stor ring runt de två stjärnorna Tyra och Alma!

Underhållningen bestod, i skenet av blixtrar, skratt och ivriga kommentarer, av kamp om napp, näspuss och munpill av den andres mun. Stohejet avbröts plötsligt av att en gubbe med vitt skägg knackade på fönsterrutan och strax därpå hade vardagsrumsgolvet förvandlats till ett hav av papper och snören.

Alma fick ett rör att krypa igenom (som diverse vuxna och äldre barn också gärna provar), ett "gungfår" med riktig fårpäls, halsband, hängslen, värmedjur, pengar, bok, kläder, skiva där Almas namn nämns genomgående, badval mm.

I eftermiddag har Alma ridit på både hund och häst för första gången.
Maria jobbar på ett ridcenter och inte bara Alma utan hela familjen Kjellqvist fick chansen att sitta upp på det sistnämnda djuret. Resultaten var varierande! Kort kommer kanske ;)

Allergi i kombination med dumhet att ge mig in i stallet gjorde att jag var tvungen att avstå från att visa upp mina talanger på hästryggen. Jag får visa upp detta till våren, utomhus i friska luften, istället.

Näe, nu ska jag lägga mig och kika lite i böckerna som jag fått av tomten!
Bilder... ja det blir en annan gång.

God natt och tack för alla fina klappar och kärt umgänge!

Ögonen går i kors..

TRÖTT är en underdrift av nuvarande läge.
Men vad gör man inte för att ha lite egentid som det numera heter. Egentiden utnyttjas oftast till just detta. Datorn. Jag sitter framför en och Martin framför en annan. Han spelar nå jäkla erövringsspel som jag bara inte kan få in i min skalle hur man kan välja att lägga tiden på.

Ikväll var vi lite spontana och såg Idol hos Eva, Mattias och Axel.
Alma och Axel tåflörtades och drog i samma leksaker. Alma har ett svårt val att göra angående blivande make (eller maka för den delen! Genus-Lina speaking). Axel har utseendet för sig som många andra i hennes krets. Något som är svårt att konkurera om är dock skogsmarken. Alma och Axel skulle tillsammans konkurera ut alla andras marker i byn och göra storkovan.


Bilder sen förra gången de sågs!


Näe hörrni, ska ta o surfa runt lite innan läggning!

God natt!