Inte så rättvist..

..att först må sjukt ILLA i ca 4 månader pga Bullen i ugnen. Och därefter åka på magsjuka.. Tyckte jag hade gjort mitt.

MEN vad gör väl det när en veckas sportlov väntar runt hörnet :) Är dessutom extra glad efter beskedet att storkusin (min) med lilltremänning (Almas) kommer hem då!!!!

Sedan sist har vi hunnit med bl.a Stockholmsresa och Pippiteater.

Stockholmsresan gick under rubriken "Parkvalité" med två nätters hotellvistelse i gamla stan, medan Alma hade kvalitétid med sin farmor o farfar.

Första natten sov vi alla tillsammans hos urmodern och urfadern Kjellqvist. Och innan vi, trötta efter sen resa, slagit upp ögonen hade vi kusin Moa och Fredrika på besök. Bra uppvaknande med andra ord.

Alma, som vill ta det i sin takt i början, blev lite överrumplad över Moas direkta framfart och språk som hon inte riktigt förstod. Alma är ju också en lillskit storleksmässigt och Moa en lite större skit. Men det tog sig!!!

Förutom kvalitétstid på tu man hand hann jag o Martin de följande dagarna med middag med Maria o Andreas på Perellis exmans krog. Vi gjorde också en snabbvisit hos Granqvists i deras nyköpta läga. Jättefint såg det ut att kunna bli efter att alla flyttkartonger stuvats undan :)

Nu ska jag prova käka två ägg för att orka hämta Alma sedan. Är trots allt på bättringsvägen.

Nu och då

Varje gång Alma sover borta får jag och Martin en liten glimt av hur allt var innan hon kom. Detta både på gott och ont.

Igår ville mormor o morfar rå om henne själva så hon fick en helg med dem och gammelfarmor. Alma känner sig jättetrygg med dem så vi behöver aldrig oroa oss. En helg med mormor, morfar och gammelfarmor innebär också 200% uppmärksamhet för Alma. Hennes ord är lag och de leker med henne oupphörligen.

Just nu är det mycket förskolelek där Alma är fröken och håller i sångstunder, vila, mat osv, med de förvuxna barnen.

Hur som helst har jag först en klump i hjärtat då vi säger hej då och jag ser henne "försvinna". Sedan klumpar det för allt som påminner om henne här hemma, strategiskt utplacerade saker lite här o där, hennes kvarglömda kiss i pottan och annat almigt.

MEN det kan också vara förjordans skönt att bara vara en stund.
Jag o Martin såg på film, Martin kilade ner till Thomas efter ett tag och jag sov 1,5 timme. Sedan åt vi gott och häckade i soffan framför tv:n hela kvällen, utan krav på något annat än att bara vara.

På kvällen när vi skulle sova kom Almasuget smygandes. Hon är ju så go när hon sover och man får snusa på henne ordentligt!!! Men utan Alma lade vi oss ändå jag och Martin. Han kan vara rätt go han också! Riktigt ordentlig go faktiskt. Hade nästan glömt det....

Så sov vi hela natten fritt goandes utan att jag blev ihopklämd som en hamburgare av diverse familjemedlemmar. Ingen krävde heller att ligga i mitten. På morgonen låg vi sedan helt ostörda, småvaknade och somnade om och passade på att goa tills klockan blev TIO. Ett tidigt klockslag i mitt förra liv som hade sovits till utan småvaknande.

Efter sovmorgon och mysfrukost framför tv:n tog vi en långprommis på nästan två timmar i kylan och pratade om våra stugplaner.
SKÖNT och behövligt! När vi sedan, lite sena, öppnade dörren möttes vi av ett stycke mormor och morfar och det största som hänt i våra liv!

Nu är ordningen alltså återställd här hemma och jag har en dotter, som i skrivandets stund, tjatar på mig om att få spela "memoria" (memory). En tjej med den lenaste gooohuden som man bara vill bita i!!!!

Ha en bra vecka gott folk!


3 år...

Den 15 januari 2009 plockades hon ut. 
2,5 månad för tidigt då min kropp strejkade!

Liten var hon, 1220g visade vågen.

Sedan gick hon ner till strax över kilot. Idag är hon fortfarande en liten skrutta om än några kilo tyngre. Men den minsta krabaten är det största i mor och fars liv!

Här kommer bilder från 3-årsdagen.


Lite hundlek i väntan på fler gäster.


-De kommer! Bäst att hålla för öronen för säkerhets skull...


Det blev många fina paket!


Den omtalade mustårtan stog Martin för.
(Även om mittenmusen påminde, en aning, om en utter).BLÅS! Det gick med lite diskret hjälp.


Vissa farbröder blir trötta av kalas.


Kassaparaten var VÄLDIGT uppskattad. När farbror nr 2 med familj kom var därför intresset för ännu en present svagt. Istället skulle de handlas....


..och handlas.


Vi fick handla i skift.


Maria med EFTERLÄNGTADE kusin Meja som kom lite senare. Alma är mån om sin släkt och leker ofta med sina två kusiner Meja och Moa och sin tremänning Tyra, fast de inte är där på riktigt. Jag ser dem i alla fall inte..


TACK tjocka släkt för en superdag som gjorde Alma mer än nöjd!