Onsdag

Tjingeling!

Idag är det onsdag och jag är tillbaka i Norge. Åkte till Östersund i måndags och sov över hos Kim och Johanna. Det är så mysigt där, man känner sig alltid så välkommen, så bor dom så fint och självklart är dom jätte jätteeeeeee trevliga också. Men dom var lite möra stackarna. Johanna hade varit hemma nån dag för hon hade råkat ut för en allergichock och Kim hade brutit nyckelbenet samma dag, dessa snowboardåkare!

Igår, tisdag, kom jag hit. Vi gjorde inget särskilt. Martin kom och mötte mig på lunchen och följde med hem en stund. Sen sov jag lite och städade.

Idag tog jag mig i kragen och gick upp vid nio samtidigt som Martin. Jag vet att det inte är sådär våldsamt överdrivet tidigt! Men, jag pallrade mig ut på en promenad sen! Skönt, när jag kom hem så duschade jag och åt. Sen pluggade jag i två timmar innan jag sprang ner till Catrin och barnen. Skulle kunna äta upp dom små grynen. Catrins lillasyster Johanna 12 år var där och hälsade på. Dom hade bakat vaniljbullar, mumma! Ville bara ta med mig Martin och gå tillbaka när jag kom hem. En promenad senare ringer det på dörren och in travar Olle med Felix i armarna och Felicia i linne och trosor med blöja! Efter en stund kom Catrin och Johanna upp också. Lina blev mycket nöjd.

Imorn blir det en morgonpromenad med ovan nämnda damer och Felix som sällskap istället. Martin sitter och blokerar TV:n med fotboll. Låter honom hållas eftersom jag är världens bästa flickvän. FAST han pratar med Bobby samtidigt. Nu jäklar!! Han har tydligen träffat nån ny brutta hörde jag nyss. Bobby alltså. Nä här blir verkligen inga barn gjorda! Ska dricka mitt te nu, sen får vi se.


Hej och hopp ner i tekoppen

Sundsvallshelg

111399-44

Kusin vitamin med guddottern Vilda


Så var jag här igen! I Sundsvall. En hel helg har hunnit gå av stapeln.

I torsdags kom jag hit med tåget som var en timme försenat, exakt på minuten. Vid en timme går gränsen för att få en ny tågbiljett som ersättning. Det var det värt för. Väl hemma väntade Anders, mamma och pappa och ännu en SEMLA. Lite senare dök Hanna och Anton också upp, som en överaskning. Vi hann inte med så mycket mer än att se på "situation Magnusson" tillsammans pg.a telefonpratande.

På fredag var jag och kusin på stan. Vi satte oss på charm, Veronica med en pastasallad och jag med en..... ja just det, en SEMLA! Vi satt och pratade länge om det man gör mest nu för tiden, om alla som får barn och skaffar hus och om framtiden. Passande nog så hälsade vi sedan på hos Maria Dahlberg som nyss fått barn och var mitt i flyttningsruset från sin lägenhet till ett hus i Matfors. Vilda sov hela tiden men underhöll oss med sina farsinerande ansiktsuttryck. Hon kommer att bli en hejjare på att pussas den tjejen!

Fredagskvällen tillbringade jag med arbetsmyrorna Eva och Maria. Mamma och pappa hade blivit bjudna på hotell och casinokväll så jag trängde mig in hos dom medan jag väntade på damerna. Vi hade beställt bord på Saffran där vi avnjöt en drink, tapas, kycklingrätt med vin och en avslutande drickning i form av ytterligare en drink för mig och kaffe för Eva och Maria. Välbehövlig kväll med massor av skratt och prat bl.a om ämnet ovan. Vi bestämde oss för att fortsätta hemma hos Maria. På vägen dit lyckades jag göra en regäl vurpa som måste sett mycket lustig ut och som måste tett sig ännu mera komisk efter alla svordommar och öppet visande ilska. Dagen efter hade jag ont lite här och där bl.a i magen efter allt skrattande som kom efter ilskan. Jag tror att det var frustrationen över Trondheims dåliga vägunderhåll som letade sig ut. Hemma hos Maria drack vi te och surrade vidare.

Lördag morgon vaknade jag hos Maria. Efter många om och men gick på Tinells för att ta en semla. Men vi fick ingen, det fanns inga. Istället fick vi Magdalena Forsberg och hennes sällskap framför oss i kön. Hon var mycket kortare än jag trodde. Det blev en låååång väntan på att sällskapet skulle bli klara och jag och Maria blev oroliga att det inte skulle finnas något kvar till oss när de var färdiga. Dom lyxade på regält.

På kvällen följde farmor med oss hem. Det blev middag, dajmtårta, prat och tv. Lite senare kom en magsjuk Hanna, Anders och hans kompis Dan. Jag gillade After darks bidrag i melodifestivalen, min humor, och så tycker jag att de bidrar till att göra ett sådant ämne mer naturligt och inte lika tabulagt som det är. Inte för killar i lika hög grad men i allra högsta grad för tjejer. Skolfröken i mig har talat!

Nu är det natten mot måndag och jag och Martin har kommit fram till att jag inte åker tillbaka förns på onsdag eftersom jag känner av magen. Bara jag inte blivit smittad! Dags för sängen!

Godnatt och kramBrandfiltar till folket


111399-43

Go kväll!
Igår hade jag en balsamförsjälen-kväll hemma i skogen med Anders, pappa, mamma och Stig (katt). Försöker formulera mig för att beskriva känslan och miljön hemma men hittar inte dom rätta orden. Det är det här enkla, gamla vanliga som händer. Det här som man, när man är mitt uppe i det, inte lägger någon större vikt vid som sätter sig i hjärteroten. När pappa retar mamma, när mamma sitter och kammar Stig och Anders går omkring och är sådär finurlig som bara han kan vara. När jag varit borta riktigt länge kan jag till och med uppskatta Anders och Hannas ständiga katt och hund beteende. Och man somnar sällan så gått som när man pratar sig till sömns om allt mellan himmel och jord med Anders eller Hanna, ibland båda, liggandes på madrasser vid eller bredvid sig i sängen. Så somnade jag igår.

Imorse när vi åkte hemifrån var det -27 grader ute. Inne i stan var det -22 och här i Stockholm kring -16. Brrr! Annars märks det att det blir allt ljusare nu, skönt.

Ja, jag tog ju mig hit till Stockholm i alla fall och nu sitter jag ännu en gång hemma hos Kjellqvists och skriver. Chrille köpte hem semlor från konditori. En och en halv semlas njutning blev det. Varför kan det inte va fettisdag varje dag som för Bert Carlsson. Å andra sidan har han väl inte den mest spänstiga kroppen. Han hade inte det innan "Du är är vad du äter"i alla fall. Annica, Martins mamma, fick sig en försenad födelsedagspresent av mig och Martin idag. En brandfilt! Ärligt talat vad skulle du ta om det började brinna i nått hörn, filten eller slangen som ingen vet hur den fungerar. Och hur många av er, i min ålder, äger överhuvudtaget en såndär tubslang?! En filt är liten, lätt att frakta vid flytt, billig och kan användas på oljiga kastruller till skillnad från vatten. Du hittar dom på Clas Olssons. Så så, ut och handla.

Nu ska jag, jaa, slå en pling till Martin och gå och lägga mig kanske. Imorn är det skola och ännu en tågfärd som väntar. Destination Sundsvall nästa.

Godnatt godnatt