Trötta

Trötta och hängiga är vi allihopa efter diverse sjukdomar som fortfarande hägrar här hemma.

Bildbevis för detta hittade jag nyss!!! Alma och Martin som gjort en kupp och turats om att fota mitt tillstånd i morse??? Utan min vetskap!

Minnet jag har av detta är att jag "tvingar" Martin att göra välling till Agnes innan han måste gå upp för att hinna till jobbet. Alma hade jag tagit hand om innan. Jag försvinner in i dvalan och strax därefter (känns det som) får jag ett stycke bebis i min famn med orden; "hon behöver rapa, jag måste gå nu".

I något slags medlidande, eller med insikt om mitt tillstånd snarare, sätter Martin henne lutandes mot min mage. Sedan är jag borta igen. Men, vi överlevde även denna morgon.

I helgen har vi firat Meja TVÅ år!!! Kusinerna leker bra ihop och tampas lite med varandra emellanåt. Smågnabb om att vilja ha samma..

Efter kalaset åkte jag till Catrin där vi surrade, drack vin och åt sushi! När jag kom hem hade Agnes nyss spytt ner våran säng....

Mycket att hålla reda på!

Alma låg och räknade och tittade i en gammal "bäbisbok" ikväll vid nattningen.

Hon kan ju räkna längre än till tio som boken räckte till och räknade därför om figurerna och kom upp till femton. Sedan slutade hon.

-Vad kommer efter 15 då? frågade jag.
-Torsdag, får jag snabbt till svar!

Inte lätt att hålla reda på alla siffror, dagar, bokstäver mm. Som dessutom ska komma i en slags ordning!

Annars har Alma lekt hos Leia idag så jag kunde gå på mamma/barn träningen med Agnes.

De busar de små fröna. Kajsa hade bestämt sagt till dem att de INTE fick leka Himlabad i deras säng där hon sorterar tvätt och donat. Strax därpå stängs dörren till sovrummet. Kajsa går dit efter en stund. Vilka, med skyldiga små ögon, tror ni gjort sig hemmastadda i sängen bland all tvätt?!

När jag kommer dit är dörren snart stängd igen och de ertappas ännu en gång mitt i rentvätten. Detta trots att Kajsa sagt åt dem strängt sist.

Bus förgyller tillvaron det vet vi ju alla!

Måndag

En glimt av dagen.

Alma har blivit fotad på förskolan idag så det innebar dagismåndag som annars brukar vara ledig dag.

Leia följde med oss hem en stund och lekte och pysslade.

Efter middag kom Catrin med sina "stora" killar! Alma körde igång och lekte med dem helt utan tillstymmelse till blyghet.

-Titta vilken lång kille, sa hon om Levis till Martin när han precis klivit in i vardagsrummet. Sedan var hon i sitt esse hela kvällen och domderade med dem!

-Jag pratade med dom där stora killarna, sa hon till mig när de stängt dörren i hallen och skulle åka hem.

Så jag och Catrin kunde surra på utan bekymmer.

Agnes har annars upptäckt att man kan rulla sig till sidan, nästan på mage, och roar sig med det för fullt!